Help de natuur een handje met de Prunus Laurocerasus Caucasica

1 min read
prunus laurocerasus caucasica

Bijen en andere dieren hebben het moeilijk in ons land. Door een Prunus Laurocerasus Caucasica in je tuin te plaatsen help je de natuur een handje. Deze en sommige andere plantensoorten zijn namelijk zeer geliefd bij dieren.

Witte, geurige bloemen

prunus laurocerasus caucasica

De Prunus Laurocerasus Caucasica is een echte eye catcher. Dat komt onder andere door de prachtige witte bloemen die deze haagplant in de lente heeft. Je steelt de show met jouw tuin, maar maakt hem ook aantrekkelijk voor bijen.

Bijen zitten namelijk dolgraag op die geurige bloemen. Andere bestuivers worden ook blij van de bloem. Gezien bijen in Nederland steeds minder plekken hebben om te vertoeven, zullen alle beetjes helpen. 

Rode bessen 

Maar ook in de herfst heeft de Prunus Laurocerasus Caucasica de natuur iets te bieden. De rode bessen die vanaf het najaar op de plant zullen verschijnen, zijn zeer geliefd bij vogels. Je helpt dus de dieren te voeren. Bovendien ben je verzekerd van mooi vogelgezang in je tuin. 

prunus laurocerasus caucasica

Planten om de natuur te helpen

Naast de Prunus Laurocerasus Caucasica zijn er nog meer planten en bomen die een positief effect hebben op de natuur. Wanneer je graag wil dat jouw tuin fijn is voor jou én voor dieren en insecten, dan zijn er een aantal zaken op te letten. Koop planten die in de lente en zomerbloemen hebben voor bijen en andere insecten. Daarnaast doen bomen en planten met bessen, bramen of andere vruchten het ook goed in de natuur.