Dit is het allerbeste voer om aan uw kat te geven

2 min read

Als u een kat heeft is het van groot belang dat u zorgt voor de juiste voeding. Bepalen wat van voeding goed is voor uw kat, kan lastig zijn. Elke kat reageert namelijk anders op bepaalde voedingsproducten en dat maakt het lastig. Toch zijn er een aantal producten waar het merendeel van de katten profijt kan hebben. Als u momenteel zoekende bent naar het juiste kattenvoer, dan is het sterk aan te raden om verder te lezen! 

De samenstelling van het voer is erg belangrijk

De samenstelling van het kattenvoer is erg belangrijk, dit vormt namelijk de basis. Het is belangrijk om te weten wat uw kat nodig heeft qua vitamines, vetten en eiwitten. Voorbeelden van vitamines zijn vitamine A en E. Naast deze vitamines zijn er nog een aantal andere vitamines van belang zijn. Houd er daarnaast ook rekening mee dat een kat niet te veel binnen mag krijgen van vitamines. Naast de voedingsstoffen die uit het voer gehaald kunnen worden, is het ook belangrijk dat uw kat voldoende vocht binnenkrijgt.

Controleer of uw kat niet vreemd reageert op het kattenvoer

Er is maar één manier om erachter te komen of uw kat het juiste voer binnen krijgt. Dit is door te kijken naar hoe uw kat erop reageert. Hierbij moet u onder andere naar de vacht en de ontlasting kijken. Als u door heeft dat uw kat een slechte vacht begint te krijgen, dan heeft dit waarschijnlijk te maken met dat hij een vitamine- of mineralentekort heeft. Mocht er een allergische reactie optreden, dan kunt u dit herkennen aan het regelmatig krabben. Het is vaak lastig om achter de precieze allergieën van een kat te komen, schakel daarom een dierenarts in als u dit vermoedt. 

Bekijk het etiket

Het is belangrijk om de etiketten te bekijken wanneer u voer wilt kopen voor uw kat. Hierop staat namelijk duidelijk beschreven wat er allemaal precies in het product zit. Als uw kat een allergische reactie krijgt bij een bepaald product, dan is het handig om het etiket door te nemen. Ga op zoek naar een voedingsstof die niet verwerk zit in het voedsel waar uw kat wel goed op reageert. Door dit te doen komt u er sneller achter waarvoor uw kat allergisch is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *