Creativiteit met je unieke eiken paneel

2 min read

Als houtbewerker ben je niet alleen technisch sterk. Je wil ook creatief omgaan met hout. Een massief eiken paneel is dan ook ideaal om je eigen karakter in een meubelstuk, een vloer, wanden of andere projecten te steken. Laat je goed adviseren vooraleer je een massief eiken panelen aankoopt. Wij laten jou in dit artikel kennismaken met de verschillende soorten massief eiken panelen die je vindt. De reden waarom je voor eik kiest kan zeer verschillend zijn. Eik is sterk, heeft geen al te grote of zelfs bijna geen noesten en het heeft een rijke uitstraling.

Welk paneel kies je best ?

Bepaal eerst goed welk project je wilt uitvoeren. Afhankelijk hiervan kies je je massief eiken paneel. Misschien wil je graag een naturel uitstraling. Dat kan perfect. In dat geval kies je voor een onbewerkt eiken paneel. Maar misschien wil je liever een robuuste uitstraling, bijvoorbeeld voor een project in een landelijke of industriële woning. Kijk dan eens naar een afwerking zoals fijnbezaagd of geborsteld eikenhout. Als je liever een vrij strakke uitstraling wenst, kies dan voor een gezandstraald paneel. Het heeft een lichtgrijze gloed en is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een Scandinavisch of modern interieur. Een andere bewerking van eiken panelen is gestoomd eik. Deze behandeling geeft aan het hout een donkerdere kleur. Dit is heel geschikt voor bijvoorbeeld een klassiek of landelijk interieur. Met andere woorden: jij kiest precies die uitstraling die je wenst. Op die manier ben je zeker dat het project dat jij voor ogen hebt een succes zal zijn.

Kies ook de samenstelling van je paneel

Een paneel in eik hoeft niet altijd uit één blok eikenhout te bestaan. Het kan ook samengesteld zijn uit verschillende lagen of opgebouwd zijn uit verschillende lamellen. Bekijk bijvoorbeeld eens de zeer bijzondere kopshouten panelen waarbij de dwarsdoorsnede naar buiten is gericht. Of wat denk je van visgraatpanelen? Dit type van paneel geeft een cachet aan je tafel of ander oppervlak waarvoor je het gebruikt. Door het juiste paneel te kiezen, wordt het resultaat uniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *